Tel. +39 0541 623760 nga 9.00 deri në 17.00
 • 0
 • 0

Artikuj të Printuar me Dorë - Copa Unike Stil Klasik Italian të Artizanatit

Kanavacë printojnë të punuar me dorë në stilin klasik italian duke përdorur - Pjesë unike.

Që nga viti 1633 arti, historia, pasioni, tradita, aftësitë manuale e gjallërojnë këtë laborator të printimeve dore në kanavacë (pëlhura natyrale).
Artikujt e bërë me "pëlhurat tona artistike" janë unike dhe të papërsëritshme pasi ato janë rezultat i muajve të punës.

Pëlhura u krijua si një shtresë në tavolinën e punës, ku pëlhurat shtypen me dorë.
Gjatë fazave të shtypjes, ngjyra gjithashtu transferohet pjesërisht në këtë pëlhurë themelore e cila, muaj pas muaji, kthehet në një vepër arti "të pavullnetshme", por plot ngjyra dhe sharm.

Kjo formë e "artit spontan" është e paparashikueshme;rezultati përfundimtar nuk është rezultat i një projekti fillestar dhe është gjithmonë i ndryshëm nga pëlhura në pëlhurë që na lejon të krijojmë sende ekskluzive dhe unike të llojit të tyre.
Do skaj, cep, nga të dy anët e artikujve të bërë me këtë pëlhurë, kanë ngjyra dhe aspekte të ndryshme me njëri-tjetrin.
Fazat e realizimit janë këto:
 1. Zgjedhja e rrobave
 2. larje
 3. Prerje
 4. Manganatura
 5. Përgatitja e ngjyrave
 6. Shtypje dore
 7. Fiksimi i ngjyrës
 8. Hekurosje me mangle
 9. Paketimi dhe Qepja
 10. Ironia e fundit me mangën
I gjithë procesi i prodhimit, që po kryhet si në 1633, është natyrisht ndikim i ulët mjedisor, eko i qëndrueshëm, sepse konsumi i energjisë zvogëlohet në minimum.
Do krijim duhet të konsiderohet një vepër e vërtetë arti, unike dhe e papërsëritshme.
Puna manuale në të gjitha fazat e prodhimit, bën unike çdo send të vetëm dhe çdo detaj të vogël që mund të duket një papërsosmëri, tregon se puna është kryer nga një mjeshtër mjeshtër dhe jo nga një makinë.