Tel. +39 0541 623760 nga 9.00 deri në 17.00
 • 0
 • 0

Artikuj të Printuar me Dorë, Stil Modern - Unike dhe Artizanal Italian

Printime dore të stilit modern në kanavacë, të bëra me dorë nga mjeshtrit italianë.

Që nga viti 1990 në punëtorinë Lara Marchi ka krijuar vepra autentike unike dhe ekskluzive të artit duke pikturuar me dorë në pëlhura të lashta të endura me dorë.

Karakteristikat kryesore të krijimet janë të mirë-trup linja gjeometrike me ngjyra të mirë-tuned, e krijuar çdo herë nga përzierja e hije të ndryshme papërsëritshëm. Kjo e tërë është aq e balancuar sa zbulon një harmoni emocionesh.
Pëlhurat e përdorura, prej liri ose kërpi, vijnë nga puna manuale e realizuar në një hak nga gratë nga Romagna , një art artizan që është zhdukur për dekada të tëra.
Këto janë pëlhura të forta të krijuara për të  duruar kohën me një histori prapa tyre, pasi ato lindën nëpër shtëpi, në fshatin italian të Romagna, ku secila familje thurri pëlhurat e veta në shtëpi me dorë për tek tezgjahja dhe për këtë arsye ata na flasin për jetën e jetuar duke vazhduar të na dhurojë emocione edhe sot.
Disa prej pëlhurave antike që janë dekoruar me profesionalizëm me dorë nga Lara , datojnë nga fillimi i shekullit të kaluar.

Ngjyrat e përdorura janë krijuar direkt nga artisti në punëtorinë e tij, sipas recetës 1600 dhe janë të pashlyeshme dhe rezistente ndaj larjes së përsëritur edhe në lavatriçe.
Do artikull kërkon ditë pune dhe fazat e ndryshme përfshijnë:
 1. larje
 2. Prerje
 3. Manganatura
 4. Përgatitja e ngjyrave
 5. Pikturë dore
 6. Tharje ngjyre
 7. Fiksimi i ngjyrës
 8. Hekurosje me mangle
 9. Paketimi dhe Qepja
 10. Ironia e fundit me mangën
I gjithë procesi i prodhimit, që po kryhet si në 1633, është natyrisht ndikim i ulët mjedisor, eko i qëndrueshëm, sepse konsumi i energjisë zvogëlohet në minimum.
Creationdo krijim duhet të konsiderohet një vepër e vërtetë arti, unike dhe e papërsëritshme në llojin e vet.
Përpunimi manual në të gjitha fazat e prodhimit e bën çdo send të veçantë unik dhe çdo detaj i vogël që mund të duket si një papërsosmëri, tregon se puna është kryer nga një mjeshtër mjeshtër dhe jo nga një makinë.