Tel. +39 0541 623760 nga 9.00 deri në 17.00
 • 0
 • 0

Tavolina Fikse Druri - Dizajn Italian për të Furnizuar Dhomën e Ngrënies

Tavolina në dru të ngurtë, të papërpunuar dhe rrëshirë për kuzhinën tuaj, dhomën e ndenjes ose dhomën e ngrënies - Prodhim i prodhuar në Itali

Në këtë seksion të faqes tonë ne kemi zgjedhur për ju tavolinat më të mira në dru me dizajn modern për dhomën e ndenjes, kuzhinën dhe zonën e ndenjes. Propozimet tona janë të gjitha modelet e projektimit me banesë drejtkëndëshe, katrore dhe të rrumbullakët një, dy, tre dhe katër këmbët i n metalike dhe druri.
Tavolina elegante në bredh natyral, të ngurtë dhe pyje të tjerë të çmuar të disponueshëm në ngjyrë natyrale, të llakuar ose të lyer me të bardhë, gri pëllumb dhe gri.

Tavolina me maja druri:

druri është një material kryesor ndërtimor që merret nga trungu i pemëve. Çdo specie druri ka veti të ndryshme: ngjyra të ndryshme, dendësi të ndryshme dhe karakteristika të ndryshme të kokrrës. Me kalimin e kohës, janë krijuar shumë lloje të drurëve të ndryshëm dhe është mirë të dimë ndryshimet:

Karakteristikat e drurit:

 • dizajn i ngrohtë dhe mikpritës

 • qëndrueshmërinë dhe rezistencën me kalimin e kohës

 • estetikë

 • eko miqësore

Si të pastroni tavolinat në dru të ngurtë, huall mjalti, rimeso, melaminë ose chipboard:

Druri është një material i gjallë dhe thjesht përdorni një leckë të butë dhe të lagur për pastrim. Duhet të shmanget përdorimi i pastruesve të njollave që përmbajnë aceton, amoniak, trikloretilen dhe alkool. Me kalimin e kohës druri pëson ndryshime natyrore në ngjyrë dhe për të vonuar këtë proces është më mirë të mos e lini tryezën nën dritare në rrezet e diellit.

Tabelat me majat e MDF:

MDF është një dru artificial. Shkurtesa MDF qëndron për të shkurtuar fjalët anglisht fiberboard densitet të mesëm, e cila e përkthyer në italisht do të thotë panele me fibra me densitet të mesëm. Ky lloj paneli prodhohet me një proces të thatë duke filluar nga fijet e imëta dhe uniforme të drurit, të cilat lidhen së bashku përmes përdorimit të rrëshirave, nxehtësisë dhe presionit.
Pjesët e sipërme të tryezave MDF kanë një ngjyrë të njëtrajtshme; ndryshe nga druri i pastër, ato nuk kanë vena, duke lehtësuar kështu përdorimin dhe pastrimin e tyre.
MDF mund të riciklohet totalisht: në fund të jetës së tij duhet të dërgohet në ishujt ekologjikë tani të pranishëm në të gjitha qytetet e mëdha dhe të vogla. Panelet MDF karakterizohen nga uniformiteti dhe homogjeniteti i tyre në të gjithë trashësinë e tyre. Ky material është i përshtatshëm për tryezat e ngrënies së zgjatshme dhe tryezat e rrumbullakëta me diametra 120 cm 160 cm dhe 180 cm.

Avantazhet e MDF:

 • të lehta, rezistente dhe shumë ekonomike

 • nuk e ndryshon ngjyrën me kohën

 • ngjyra të pafund të mundshme

 • mund të pikturohet ose mbulohet lehtë

 • eko miqësore

Si të pastroni tavolinat me majat e MDF:

Për pastrimin e përditshëm, thjesht fshijeni petëzuar me një leckë të lagur jo shumë të lagur. Të vetmet gjëra për të shmangur pavarësisht përfundimit të petëzuar janë: mos përdorni asnjëherë produkte me bazë amoniaku që e bëjnë sipërfaqen të errët dhe shmangni lagështimin e tepërt të saj pasi pavarësisht se janë rezistente ndaj lagështisë, shumë ujë mund të shkaktojë infiltrime dhe flluska.

Tabela me majë të laminuar ose melaninës:

Elementët e ndryshëm që rrjedhin nga përpunimi i drurit i nënshtrohen hedhjes së hedhjes: ashkël, pluhura, rrëshira dhe fibra druri, merret paneli i petëzuar. Këto pastaj janë të veshura me një fletë të hollë oksid alumini ose rrëshirë melamine (prandaj petëzimi i drurit quhet ndryshe "petëzuar plastik").
Sipërfaqja e panelit të marrë mund të ketë përfundimet më të larmishme: saten mat, me shkëlqim ose të shtypur; madje mund të zbukurohet me efekt druri ose mermeri, duke e bërë kështu petëzimin shumë lehtë të ngatërruar me materialet që imiton. Falë hedhjes së hedhur, petëzuar është shumë e fortë dhe rezistente, ndonjëherë edhe preferohet nga druri në prodhimin e majave të tryezave. Isshtë rezistent dhe ngjyra zgjat me kalimin e kohës pa pësuar asnjë ndryshim.Përveç kësaj, pastrohet shumë lehtë. Ky material është i përshtatshëm për tavolina të bëra me porosi, të zgjatshme dhe të rrumbullakëta me diametra 120 cm 160 cm dhe 180 cm.


Aspektet pozitive të Petëzuar ose Melaninës:

 • dizajni i shkëlqimit

 • të lehta dhe ekonomike

 • nuk e ndryshon ngjyrën me kohën

 • ngjyra të pafund të mundshme

 • rezistencë e lartë

 • eko miqësore

Si të pastroni tavolinat me majat e laminuara ose melaninës:

Për pastrimin e përditshëm është e mjaftueshme të fshini petëzuar me një leckë të lagur që nuk është shumë e lagur. Ato duhet të shmangen nga lagështimi i tepërt pasi pavarësisht se janë rezistent ndaj lagështisë, shumë ujë mund të shkaktojë infiltrime dhe flluska.
Mos përdorni kurrë produkte me bazë amoniaku që e bëjnë sipërfaqen të errët.