Bastardella e punuar me dorë në bakër solid me brymë me unazë tunxhi 26 cm prodhim Itali.
Kjo
bastardella gjysmësferike e bërë tërësisht prej
bakri të ngurtë ka një
formë të rrumbullakët me një unazë të fortë bronzi të montuar me thumba 5 mm.
Ideale për rrahjen e të bardhëve të vezëve dhe kremit, për gatimin e kremrave dhe salcave në një kazan të dyfishtë, për përgatitjen e majonezës dhe salcave të tjera të ftohta. Dizajni
funksional dhe elegant
përfaqëson një pjesë unike , pasi objekti vjen nga një
përpunim artizanal i bakrit sipas
traditës italiane , i bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale në detaje dhe ekspertizë të pandryshuar nga bakërpunuesit.
Në respekt të plotë të
traditës dhe
cilësisë italiane,
prodhimi tërësisht manual është rezultat i një sinteze të fortë midis
pasionit dhe artit që i jep jetë një
objekti unik dhe të çmuar. Me cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, çdo objekt dhe çdo detaj janë rezultat i
përpunimit të kujdesshëm të kryer rreptësisht me dorë nga bakërpunuesit mjeshtër.
Në fund, pastrimi dhe lustrimi kryhen manualisht me produkte të biodegradueshme dhe në fund lustrimi me furçë derisa të merret një shkëlqim total.
Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto veçori e bëjnë atë një mjet të domosdoshëm veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar në kuzhinën e lartë.
Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm
materiale me cilësi të shkëlqyer. Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Bronzi për dorezat vjen nga shufra individuale të zgjedhjes së parë për derdhje artizanale.
Materiali: Bakri ishte metali i parë që u punua nga njeriu. Është një
metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike. Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave.
Bakri është i përshtatshëm për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të
përçueshmërisë së tij termike e cila lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun në mënyrë që, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, të arrihet
kursimi i energjisë pasi kërkon pak nxehtësi.
Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:- Përdoret për gatim me gaz;
- Mos përdorni objekte me majë në kontakt të drejtpërdrejtë me brendësinë;
- Larja në makinë larëse enësh nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
- Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakët ose pjatat pa ushqim ose erëza brenda;
- Rekomandohet pastrim i kujdesshëm përpara përdorimit dhe mbi të gjitha për të shmangur absolutisht ruajtjen e ushqimit brenda;
- Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; këshillohet t'i varni ato.
NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë
ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg.