Made in Italy

Bastardella prej bakri të konservuar me dorezë druri 26 cm - Giampiero

  • Made in Italy
  • Kod: GIAMPIERO1
lek 15.349,63 lek 19.934,59 -23%
Material bakri
Koha e dërgimit 7-10 ditë pune
Gjatësia (cm) 26
Lartësia (cm) 13.5

Bastardella në bakër të konservuar me krem dhe dorezë druri 26 cm prodhuar në cilësi të Italisë.

Kjo bastardella gjysmësferike e bërë plotësisht nga bakri i fortë i ngurtë ka një formë të rrumbullakët me një dorezë druri të ngurtë të mbledhur me thumba 5 mm.
Ideale për fshikullimin e të bardhave të vezëve dhe kremit, për gatimin e kremrave dhe salcave në një kazan të dyfishtë, për përgatitjen e majonezës dhe salcave të tjera të ftohta. Dizajni funksional dhe elegant përfaqëson një pjesë unike , pasi objekti ka lindur nga një përpunim artizanal bakri sipas traditës italiane , i bërë për shekuj me vëmendjen më të madhe të detajeve dhe ekspertizës së pandryshuar nga mjeshtrat e bakrit.

Në respekt të plotë të traditës dhe cilësisë italiane, prodhimi plotësisht manual është rezultat i një sinteze të fortë midis pasionit dhe artit që i jep jetë një objekti unik dhe të çmuar.
Me cilësi dhe përsosje të jashtëzakonshme, secili objekt dhe secili nga detajet e tij janë rezultat i përpunimit të kujdesshëm të kryer me rigorozitet me dorë nga mjeshtrit e bakërpunuesve.
Enë bakri për përdorim të kuzhinës, në fakt, modelohet tërësisht me dorë rrahja në shtylla të veçanta hekuri me çekanë druri dhe çekanë të veçantë për prodhime të vogla, ose me torno për ato më të mëdha.
Kjo teknikë përpunimi i jep bakrit një pamje të zbukuruar estetikisht, por mbi të gjitha e bën atë më rezistent ndaj konsumimit , për një efekt forcimi molekular.
Më pas, secili produkt konservohet me dorë mbi zjarr, duke shpërndarë manualisht kallajin e shkrirë brenda enës, në mënyrë që ta bëjë atë të sigurt dhe higjienik.
Më në fund, pastrimi dhe lëmimi kryhen manualisht me produkte të biodegradueshëm dhe për të përfunduar lustrimin duke pastruar derisa të merret një shkëlqim total.
Kur është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto karakteristika e bëjnë atë një mjet të domosdoshëm veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar në kuzhinën e lartë.

Zgjedhja e materialeve është pika e parë e rëndësishme e fillimit: bëhet një përzgjedhje e zellshme për të zgjedhur vetëm materiale me cilësi të shkëlqyeshme.
Pra, bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Tunxhi për dorezat vjen nga ingots individuale të zgjedhjes së parë për hedhjen artizanale dhe kallaji i përdorur është 100% i virgjër i pastër i përshtatshëm për përdorim të ushqimit, në përputhje me rregulloret dhe me një certifikatë analize.

Materiali:
Bakri ishte metali i parë që u punua nga njeriu. Shtë një metal fisnik praktikisht i pashkatërrueshëm me një vlerë të lartë ekologjike. Kjo është arsyeja pse të zotërosh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë të zotërosh një pjesë të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe bukuri në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave.
Bakri është i përshtatshëm për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të përçueshmërisë së tij termike që lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun në mënyrë që, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, të merren kursime të energjisë pasi kërkon pak nxehtësi.

Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:
  • Përdoret për gatim me gaz;
  • Mos përdorni objekte të mprehta në kontakt të drejtpërdrejtë me brendësinë, ne rekomandojmë takëm prej druri për të shmangur gërvishtjet në plating;
  • Mos përdorni shtresa leshi çeliku për pastrim të brendshëm, në mënyrë që të shmangni heqjen e kallajit;
  • Larja në pjatalarëse nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
  • Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakë ose pjata pa ushqim ose erëza brenda;
  • Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; është e këshillueshme t'i varni ato.
NB: Me përdorimin e vazhdueshëm, bakri do të marrë ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakër me shkëlqim këshillohet të përdorin (vetëm jashtë) tretësirën e uthullës dhe kripës dhe ta fërkojnë me lesh çeliku, ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshëm në treg. Pellgu gjithashtu do të priret të errësohet por ky reagim natyral nuk ndikon në higjienën e saj. Nëse veshja e plating kallaji nuk është më e njëtrajtshme, do të jetë thelbësore që të vazhdohet me një plating kallaji të ri për të cilin mund të kontaktoni direkt furnizuesin ose ekspertët e sektorit. Me masat e duhura paraprake të treguara më sipër, plating kallaji mund të zgjasë deri në 9/10 vjet.

Mundësia e amullisë periodike të brendshme dhe lustrimi i saj i jashtëm e bën enën të përjetshme : kjo është arsyeja pse këto mjete shpesh jepen nga brezi në brez.

Produkte që mund t'ju interesojnë
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë
  • Piva IT 04187360401
  • Tel.+39 0541-623760 (21 linja telefonike)
  • du lundi au veredi 8.30-17.00
  • via del pino 21 - - 47822
  • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
  • info@viadurini.al
  • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
  • Mimet e cituara janë përfshirë TVSH-në