Made in Italy

Bastardella e lëmuar prej bakri të ngurtë me dorezë druri 36 cm - Giampiero

 • Made in Italy
 • Kod: GIAMPIERO3
Lekë 27,000 Lekë 30,000 -10%
Material bakri
Koha e dërgimit 7-10 ditë pune
Gjatësia (cm) 36
Lartësia (cm) 17

Bastardella në bakër të ngurtë me brymë dhe dorezë druri, 36 cm e prodhuar në Itali.

Kjo bastardella gjysmësferike e bërë tërësisht nga bakri i ngurtë ka një formë të rrumbullakët me një dorezë të fortë druri të montuar me thumba 5 mm.
Ideale për rrahjen e të bardhëve të vezëve dhe kremit, për gatimin e kremrave dhe salcave në një kazan të dyfishtë, për përgatitjen e majonezës dhe salcave të tjera të ftohta. Dizajni funksional dhe elegant përfaqëson një pjesë unike , pasi objekti vjen nga një përpunim artizanal i bakrit sipas traditës italiane , i bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale në detaje dhe ekspertizë të pandryshuar nga bakërpunuesit.

Në respekt të plotë të traditës dhe cilësisë italiane, prodhimi tërësisht manual është rezultat i një sinteze të fortë midis pasionit dhe artit që i jep jetë një objekti unik dhe të çmuar.
Me cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, çdo objekt dhe çdo detaj janë rezultat i përpunimit të kujdesshëm të kryer rreptësisht me dorë nga bakërpunuesit mjeshtër.
Në fund, pastrimi dhe lustrimi kryhen manualisht me produkte të biodegradueshme dhe në fund lustrimi me furçë derisa të merret një shkëlqim total.
Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto veçori e bëjnë atë një mjet të domosdoshëm veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar në kuzhinën e lartë.

Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm materiale me cilësi të shkëlqyer.
Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt.

Materiali:
Bakri ishte metali i parë që u punua nga njeriu. Është një metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike. Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave.
Bakri është i përshtatshëm për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të përçueshmërisë së tij termike e cila lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun në mënyrë që, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, të arrihet kursimi i energjisë pasi kërkon pak nxehtësi.

Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:
 • Përdoret për gatim me gaz;
 • Mos përdorni objekte me majë në kontakt të drejtpërdrejtë me brendësinë;
 • Larja në makinë larëse enësh nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
 • Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakët ose pjatat pa ushqim ose erëza brenda;
 • Rekomandohet pastrim i kujdesshëm përpara përdorimit dhe mbi të gjitha për të shmangur absolutisht ruajtjen e ushqimit brenda;
 • Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; këshillohet t'i varni ato.
NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg.
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë
 • Aicel
 • Confindustria
 • Sectigo
 • Sonosicuro