Stili skandinav dhe tendencat e Evropës Veriore

  • 04/05/2023
Qëllimi për ta bërë shtëpinë tuaj më komode me vetëm disa gjëra, është e mundur me stilin nordik ose skandinav. Tre elementët më të rëndësishëm që karakterizuan stilin skandinav janë: batanijet e nxehta, mobiljet prej druri dhe ngjyrat e çelura.

Historia e stilit nordik

Ky stil specifik, shumë i popullarizuar në arredimin e shtëpisë, e ka origjinën në vendet e Evropës Veriore. synimet e tij nuk janë estetike, por më tepër funksionale; për të bërë komode të gjitha ato hapësira të ftohta në shtëpinë tuaj, të karakterizuara nga një klimë shumë e ftohtë, veçanërisht në dimër. 
Fama e tij varet nga fakti që nuk përputhet mirë vetëm me shtëpitë malore, por mund të jetë i përshtatshëm edhe për ato shtëpi që ndodhen pranë detit apo qyteteve, sepse në këtë mënyrë mund të rikrijohet një atmosferë komode dhe elegante. duke përqafuar filozofinë e esencialitetit.

 


Udhëzime për arredimin e stilit skandinav

Linja të thjeshta dhe thelbësore

Për të realizuar një stil nordik arredimi, është thelbësore të ndiqni disa rregulla shumë të sakta. Para së gjithash, siç e kemi theksuar tashmë, në këtë stil, mobiljet nuk zgjidhen për estetikën e tyre, por për funksionalitetin e tyre, ndaj mobiljet minimaliste janë thelbësore. Dhomat në shtëpitë nordike janë të pastra, të rregullta, të bollshme dhe të ndritshme.
 

Filozofia Hygge                                                                                         

Një veçori që nuk duhet nënvlerësuar patjetër është ajo e rehatisë. Fakti që është i thjeshtë dhe funksional nuk do të thotë se është i ftohtë dhe i shkëputur. Karakteristika e stilit skandinav është përdorimi i disa elementeve funksionale për të krijuar një ambient mikpritës në të cilin mund të relaksoheni dhe të jeni të lumtur.


Materiale, pëlhura dhe ngjyra

Zgjedhja e parë e materialit është padyshim druri, si për shkak të lidhjes që vendet nordike kanë me mjedisin natyror dhe prirjes së tyre për një qasje të qëndrueshme.
Dyshemeja me parket përdoret gjerësisht në shtëpitë e mobiluara në këtë stil.

Materiale të tjera që përputhen me drurin janë guri, lëkura dhe pëlhura natyrale që janë kryesisht të ngrohta dhe të buta.
Pëlhurat më të ngrohta janë: leshi, pambuku, liri dhe në një kohë edhe leshi, tashmë i zëvendësuar nga gëzofi sintetik. Sa i përket ngjyrave, në shikim të parë duket se e bardha dhe në përgjithësi preferohen ngjyrat e buta, të lehta. Kjo për shkak të nevojës për t'i dhënë dritë shtëpisë, duke qenë se muajt e dimrit karakterizohen pothuajse nga mungesa e dritës natyrale. Prandaj, ngjyrat dhe tonet e preferuara të këtij stili janë ngjyrat neutrale dhe natyrale, megjithëse në disa raste përdoren disa prekjesë zezës për të krijuar një kontrast të këndshëm. 

Viadurini Living; propozime për një dhomë ndenjeje në stil nordik

Koleksioni Viadurini Living propozon arredime të stilit nordik që janë ideale për të dekoruar dhomën tuaj të ndenjes. Divane elegante për të mirëpritur mysafirët tuaj dhe kolltuqe për të krijuar një kënd të përsosur leximi. Pëlhura të ngrohta si kadifeja dhe leshi janë ideale për të pasuruar dhomën e ndenjes me aksesorë si qilima të butë , batanije të buta dhe poufe të rehatshme. Për të krijuar efektin thelbësor dhe të organizuar që dëshironi, thjesht zgjidhni elementë mobiljesh me një dizajn të pastër.

Këshillë e Viadurinit
: për të krijuar një atmosferë të ngrohtë dhe komode në dhoma, sugjerimi është të vendosni qirinj prej dylli natyral dhe shkopinj aromatik të dhomës të vendosura në një raft në hyrje do t'ju rrethojnë me aromën tuaj të preferuar sa herë që ktheheni në shtëpi.
Produkte që mund t'ju interesojnë
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë