Stili Retro: Orendi dhe Dizajn Gjithmonë në Modë

  • 05/05/2023

Në këtë stil ne përpiqemi t'i japim një jetë të re orendive dhe objekteve që i përkasin të shkuarës sonë dhe modës së saj. Kjo zgjedhje bëhet një udhëtim i vërtetë në historinë e dizajnit për të krijuar arredimestil retro, të afta për të pasuruar mjediset në të cilat janë vendosur, duke u dhënë atyre një atmosferë elegante, autentike dhe të përjetshme.

Aksesorët e arredimit që konsiderohen thelbësorë në stilin vintage janë:

  • vaska origjinale pavarura të bëra prej gize me mbulesa bakri, bronzi dhe lëkure . Format e këtyre vaskave të pasuruara nga këmbët luksoze të zbukuruara me përfundime ari dhe argjendi të kujtojnë modën e viteve 1920.

  • Komoditë dhe komodat luksoze prej hekuri dhe druri të papërpunuar, ideale për të krijuar një kënd të rregullt dhe funksional në dhomën e gjumit.

  • llamba dyshemeje dhe tavoline në stilin retro Art Nouveau për të ndriçuar dhomat e shtëpisë tuaj me një dritë mikpritëse.

Historia dhe kuriozitetet e këtij stili

Moda e cilësisë së mirë lindi në Amerikën e pasluftës, një periudhë në të cilën kulturat dhe nënkulturat e para rinore u krijuan. Nga ekzistencialistët parizianë të viteve 1950, tek të ashtuquajturit 'fëmijët e luleve' të viteve 1960 dhe 1970, është falë hipive lindi stili i vërtetë vintage. Këta fëmijë me një buxhet të ulët, por me shumë kreativitet, shkonin në tregje të mbushura me veshje dhe objekte të së shkuarës për t'i dhënë dorë të lirë krijimtarisë së tyre. Qëllimi ishte rikuperimi rroba dhe mobilje të vjetra për të krijuar diçka unike dhe origjinale. Një deklaratë e qartë e pavarësisë për atë botë të cilës ata nuk e ndjenin se i përkisnin.

Termi Vintage rrjedh nga fjala franceze "vendenge" e cila u përdor për të treguar verërat e prodhuara në vitet më të mira , prandaj konsideroheshin të vlefshme. Etimologjia nënvizon se si kalimi i kohës rrit vlerën e një produkti. Dashamirët e cilësisë së mirë, në fakt, shohin vlerë të shtuar dhe potencial për t'u shfrytëzuar në të kaluarën.

Karakteristikat e cilësisë së mirë në arredimin e dhomës së ndenjes

E bukura e stilit vintage është mundësia për ta përshtatur atë sipas dëshirës sonë.
Një element i thjeshtë arredimi, si një llambadar bronzi me forma të përdredhura, do t'i japë menjëherë një prekje retro dhomës dhe do të krijojë një atmosferë të ngrohtë në dhomën e ndenjes. Për të kompletuar arredimin, një divan i rehatshëm me strukturë druri dhe tapiceri prej lëkure do të jetë perfekt për të mirëpritur mysafirët tuaj. Një tjetër element karakteristik i këtij stili është prania e objekteve të tilla si: vazo vintage, orë dhe telefona që mund të gjenden në tregjet tipike të pleshtave.

Stili vintage mobilon banjën

Për të rikrijuar një banjë në stil retro , ku koha duket se ka ndalur, elementët që nuk mund të mungojnë janë vaskat e stilit të lirë  e vintage që ju ftojnë të bëni banja të gjata relaksuese dhe lavamanë vintage që tregojnë histori të një epoke të shkuar përmes formave të tyre. Edhe pse kjo zgjedhje retro mund të duket si një rikthim i thjeshtë, nuk është, është më tepër një shkrirje e mrekullueshme me të tashmen. Pajisjet e banjës prej qeramike retro takohen çezmat prej ari dhe bronzi, duke ofruar jo vetëm një estetikë nostalgjike, por edhe komoditetin e funksionalitetit bashkëkohor. Çdo detaj, nga letër-muri me modele të guximshme deri te pullat e kabinetit, është zgjedhur për të festuar të kaluarën, duke përqafuar ende komoditetet e së tashmes. Kjo banjë kombinon më të mirën e dy botëve, duke krijuar një përvojë unike dhe të personalizuar për këdo që hyn.

Viadurini këshillon: mbani mend se veçantia e stilit retro qëndron pikërisht në papërsosmërinë e tij dhe në aftësinë për të përmirësuar të kaluarën dhe trashëgiminë që na ka lënë.
Produkte që mund t'ju interesojnë
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë