Stili industrial: Frymëzuar nga vitet 1950 për të dekoruar kontrata ose hapësira private

  • 05/05/2023

Stili industrial është një nga më të përdorurit në botën e mobiljeve dhe kjo u mundëson dizajnerëve të brendshëm të dizajnojnë shtëpi me hapësira të gjera dhe tavane të larta, mure të ashpër, tulla të ekspozuara dhe mobilje të bëra kryesisht nga materiale të tilla si druri dhe hekuri. 

Historia dhe origjina e stilit industrial

Lindur në vitet 1950 në Neë York, nga rikuperimi dhe ripërdorimi i hapësirave të harruara që më parë kishin shërbyer si zyra, fabrika, industri. Këto hapësira u rikuperuan dhe u modernizuan për t'u shndërruar në shtëpi dhe banesa. Filmat dhe shfaqjet televizive amerikane, së bashku me Pop Artin, kontribuan në famë të këtij qyteti , i cili filloi kështu të përhapet në metropolet e mëdha dhe të arrijë në të gjitha qytetet evropiane. ,pasi kanë dhoma

3 Këshilla për mobilimin e përsosur industrial

Vendimi për të arreduar në këtë stil nis me zgjedhjen e hapësirës së banimit: preferohen papafingo apo banesa me plan të hapur,pasi kanë dhoma të mëdha që imitojnë në mënyrë perfekte hapësirat autentike industriale.

Linjat balancuese

Linjat karakterizohen nga të qenit të matura, thelbësore dhe të qarta. Në fakt, mobiljet priren të bëhen me një dizajn të thjeshtë dhe thelbësor që thekson funksionalitetin e tyre. Rreziku kryesor është krijimi i një ambienti të ftohtë dhe aspak mikpritës. Sugjerimi ynë është të zgjidhni një hapësirë ​​të madhe, por jo dispersive që mund të akomodojë orendi që kanë një ekuilibër të përsosur midis linjave të pastra të hekurit dhe unike të drurit.
 

Dhënia e cilësimeve një histori

stilin industrial, vështirësia kryesore qëndron në gjetjen e ekuilibrit të përsosur midis kujdesit ndaj mjedisit dhe stilit të konsumuar, tipik i mobiljeve industriale. 
Në këtë stil, është thelbësore të respektohet historia e hapësirës dhe për rrjedhojë të integrohen elementët që e përbëjnë atë në arredimin e brendshëm të shtëpisë. Një shembull i kësaj janë gypat e ekspozuar, trarët dhe tullat e vendosura brenda atyre papafingove të konvertuara nga fabrikat e vjetra.

Mobilje esenciale

Meqenëse këto janë hapësira të mëdha dhe të ndritshme, është e drejtë t'i përmirësoni ato. Për këtë arsye, kur arredoni një shtëpi në këtë stil është thelbësore të zgjidhni aksesorë arredimi thelbësorë dhe me ndikim. Mobilje të forta me gjeometri të thjeshta, të pastra dhe orendi të rikuperuara , të tilla si ato të vjetra që gjenden në tregjet antike.


 

Propozimet e stilit industrial të Viadurinit

Viadurini në koleksionet e saj ka përzgjedhur disa arredime që janë perfekte për të dekoruar shtëpinë tuaj me stil industrial. Përsa i përket ndriçimit në markën Viadurini Lighting do të gjeni llamba varëse të bëra nga materiale të qëndrueshme nga mjeshtrit ekspertë, drita muri me ngjyrë qeramike dhe hekuri dhe dritat e tavanit që kombinojnë funksionalitetin dhe bukurinë. Këto janë pjesë unike dhe origjinale që ndërthurin mjeshtërinë tradicionale italiane me materiale cilësore.

Viadurini rekomandon: Këshilla e Viadurini për të krijuar një atmosferë të përsosur industriale është përdorimi i materialeve të përafërta që shprehin plotësisht hijeshinë e thjeshtësisë si p.sh. një dysheme me rrëshirë ose çimento dhe detaje prej metali, druri.

 

Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë