Kupë bakri e lëmuar me dorezë tunxhi, 6 copë prodhim Itali.
Kjo turi e bërë tërësisht prej bakri të lëmuar përmban një dorezë të qëndrueshme prej bronzi. Ideale për kokteje, veçanërisht për Mushkën e Moskës, e cila shërbehet ekskluzivisht me një turi bakri, brenda saj duhet të jetë plotësisht pa kallaj. Dizajni funksional dhe elegant përfaqëson një pjesë unike , pasi objekti vjen nga një përpunim artizanal i bakrit sipas traditës italiane , i bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale në detaje dhe ekspertizë të pandryshuar nga bakërpunuesit.
Në respekt të plotë të traditës dhe cilësisë italiane, prodhimi tërësisht manual është rezultat i një sinteze të fortë midis pasionit dhe artit që i jep jetë një objekti unik dhe të çmuar. Me cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, çdo objekt dhe çdo detaj i tij janë rezultat i përpunimit të kujdesshëm të kryer rreptësisht me dorë nga bakërpunuesit mjeshtër. Enët e gatimit prej bakri për përdorim në kuzhinë, në fakt, janë modeluar tërësisht me dorë rrahja në shtylla të veçanta hekuri me çekiç druri dhe çekiç të veçantë për prodhime të vogla ose me torno për ato më të mëdha. Kjo teknikë përpunimi i jep bakrit një pamje të zbukuruar estetikisht, por mbi të gjitha e bën atë më rezistent ndaj konsumit , për një efekt ngurtësues molekular. Në fund, pastrimi dhe lustrimi kryhen manualisht me produkte të biodegradueshme dhe në fund lustrimi me furçë derisa të merret një shkëlqim total. Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme. Të gjitha këto veçori e bëjnë atë një mjet të domosdoshëm veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar në kuzhinën e lartë.
Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm materiale me cilësi të shkëlqyer. Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Bronzi për dorezat vjen nga shufra individuale të zgjedhjes së parë për derdhje artizanale.
Materiali: Bakri ishte metali i parë që u punua nga njeriu. Është një metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike. Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave. Bakri është i përshtatshëm për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të përçueshmërisë së tij termike e cila lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun në mënyrë që, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, të arrihet kursimi i energjisë pasi kërkon pak nxehtësi.
NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg.