Tavë konike në bakër me çekiç me dorezë bronzi, prodhim artizanal italian.
Tava praktike dhe funksionale
në bakër të fortë dhe të konservuar me dorezë bronzi, shpreh mjeshtërinë absolute të mjeshtërisë sipas
traditës italiane , e bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale në detaje dhe ekspertizë të pandryshuar nga bakërpunuesit. Është një copë e vetme elegante, me një bukuri të çmuar dhe të përjetshme.
Me cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, çdo objekt, me çdo detaj, është rezultat i një
përpunimi manual të saktë dhe rigoroz të kryer nga pasioni dhe arti i bakërpunuesve, në respekt të plotë të
traditës dhe cilësisë italiane, për një
objekt unik dhe të çmuar. . Enët e gatimit prej bakri
formohen tërësisht me dorë rrahja në shtylla të veçanta hekuri me çekiç druri dhe çekiç të veçantë për prodhime të vogla ose me torno për ato më të mëdha.
Kjo teknikë përpunimi i jep bakrit jo vetëm një pamje të përmirësuar estetikisht, por edhe
rezistencë më të madhe ndaj konsumit , për një efekt ngurtësues molekular.
Më pas, çdo produkt
kallajohet me dorë në zjarr, duke e shpërndarë manualisht kallajin e shkrirë brenda enëve të gatimit, në mënyrë që të bëhet i sigurt dhe higjienik.
Së fundi, produktet e biodegradueshme përdoren për pastrim manual dhe lëmues, dhe lustrimi përfundimtar përfshin fërkimin me furçë derisa të merret një shkëlqim i plotë.
Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto veçori e bëjnë enën të domosdoshme, veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar për kuzhinën e lartë.
Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm
materiale me cilësi të shkëlqyer. Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Tunxhi për dorezat vjen nga shufra individuale të zgjedhjes së parë për derdhje artizanale dhe kallaji i përdorur është 100% i pastër i virgjër i përshtatshëm për përdorim ushqimor, në përputhje me rregulloret dhe me një certifikatë analize.
Materiali: Bakri ishte metali i parë që u punua nga njeriu. Është një
metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike. Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave.
Bakri është i përshtatshëm për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të
përçueshmërisë së tij termike e cila lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun në mënyrë që, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, të arrihet
kursimi i energjisë pasi kërkon pak nxehtësi.
Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:- Mund të përdoret për gatim me gaz, rrezatues ose elektrik, mundësisht me flakë të ulët;
- Mos përdorni objekte të mprehta në kontakt të drejtpërdrejtë me pjesën e brendshme, ne rekomandojmë takëmet prej druri për të shmangur gërvishtjet në veshjen e kallajit;
- Mos përdorni jastëkë leshi çeliku për pastrim të brendshëm, në mënyrë që të shmangni heqjen e kallajit;
- Larja në makinë larëse enësh nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
- Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakët ose pjatat pa ushqim ose erëza brenda;
- Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; këshillohet t'i varni ato.
NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë
ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg. Pellgu gjithashtu do të priret të errësohet, por ky reagim natyror nuk ndikon në higjienën e tij. Nëse veshja e veshjes së kallajit nuk është më e njëtrajtshme, do të jetë thelbësore të vazhdohet me një shtresë të re të kallajit për të cilën mund të kontaktoni drejtpërdrejt furnizuesin ose ekspertët e sektorit. Me masat e sakta paraprake të treguara më sipër, kallaji mund të zgjasë deri në 9/10 vjet.
Mundësia e stagnimit periodik të brendësisë dhe lustrimit të saj nga jashtë e bën
kontejnerin të përjetshëm : kjo është arsyeja pse këto mjete shpesh kalojnë
brez pas brezi.