Made in Italy

Pjekje drejtkëndëshe bakri e konservuar me dorë dhe kapak 37x27 cm - Mariateresa

 • Made in Italy
 • Kod: MARIATERESA1
Lekë 78,558 Lekë 87,287 -10%
Material bakër me çekiç të konservuar me dorë
Koha e dërgimit 7-10 ditë pune
Gjatësia (cm) 37
Thellësia (cm) 27
Lartësia (cm) 8

Pjekje drejtkëndëshe me kapak bakri dhe doreza tunxhi, prodhim artizanal italian.

Kjo pjekje e fortë bakri e punuar me çekan me kapak dhe doreza bronzi paraqet një cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, rezultat i përpunimit të bakrit të punuar me dorë sipas traditës italiane , i bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale ndaj detajeve dhe ekspertizën e pandryshuar nga bakërpunuesit.
Është një dizajn unik , pasi produkti, me çdo detaj, është rezultat i një përpunimi manual të saktë dhe rigoroz në respekt të plotë të traditës dhe cilësisë italiane, për një objekt unik dhe të çmuar.

Pjekje: i prerë me
çekiç
Kapaku: i goditur me çekiç me dorë

Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm materiale me cilësi të shkëlqyer.
Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Tunxhi për dorezat vjen nga shufra individuale të zgjedhjes së parë për derdhje artizanale dhe kallaji i përdorur është 100% i pastër i virgjër i përshtatshëm për përdorim ushqimor, në përputhje me rregulloret dhe me një certifikatë analize.

Enët e gatimit prej bakri janë modeluar tërësisht me dorë duke rrahur në shtylla të veçanta hekuri me çekiç druri dhe çekiç të veçantë për prodhime të vogla, ose me torno për ato më të mëdha.
Kjo teknikë përpunimi i jep bakrit jo vetëm një pamje të përmirësuar estetikisht, por edhe rezistencë më të madhe ndaj konsumit , për një efekt ngurtësues molekular.
Më pas, çdo produkt kallajohet me dorë në zjarr, duke e shpërndarë manualisht kallajin e shkrirë brenda enëve të gatimit, në mënyrë që të bëhet i sigurt dhe higjienik. Së fundi, produktet e biodegradueshme përdoren për pastrim manual dhe lëmues; ndërsa lustrimi përfundimtar përfshin fërkimin derisa të arrihet një shkëlqim total.
Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto veçori e bëjnë enën të domosdoshme, veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar për kuzhinën e lartë.

Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:
 • Mund të përdoret për gatim me gaz, rrezatues ose elektrik, mundësisht me flakë të ulët;
 • Mos përdorni objekte të mprehta në kontakt të drejtpërdrejtë me pjesën e brendshme, ne rekomandojmë takëmet prej druri për të shmangur gërvishtjet në veshjen e kallajit;
 • Mos përdorni jastëkë leshi çeliku për pastrim të brendshëm, në mënyrë që të shmangni heqjen e kallajit;
 • Larja në makinë larëse enësh nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
 • Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakët ose pjatat pa ushqim ose erëza brenda;
 • Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; këshillohet t'i varni ato.
Materiali:
Bakri është një metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike dhe ishte metali i parë që u punua nga njeriu.
Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave. Indikohet për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të përçueshmërisë së tij termike, lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun për kursim optimal të energjisë pasi, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, ajo kërkon pak nxehtësi.

NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg. Pellgu gjithashtu do të priret të errësohet, por ky reagim natyror nuk ndikon në higjienën e tij. Nëse veshja e veshjes së kallajit nuk është më e njëtrajtshme, do të jetë thelbësore të vazhdohet me një shtresë të re të kallajit për të cilën mund të kontaktoni drejtpërdrejt furnizuesin ose ekspertët e sektorit. Me masat e sakta paraprake të treguara më sipër, kallaji mund të zgjasë deri në 9/10 vjet.
Mundësia e stagnimit periodik të brendësisë dhe lustrimit të saj nga jashtë e bën kontejnerin të përjetshëm : kjo është arsyeja pse këto mjete shpesh kalojnë brez pas brezi.
Produkte që mund t'ju interesojnë
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë
 • Aicel
 • Confindustria
 • Sectigo
 • Sonosicuro