Tel. +39 0541 623760 nga 9.00 deri në 17.00
  • 0
  • 0

Bakër i konservuar me dore dhe kapak drejtkëndëshe 40x30 cm - Mariateresa

Kod: MARIATERESA2
lek 88.609,25 lek 118.560,98 -25%

madein_italy

- +
Material
bakër i çekanizuar i konservuar me dorë
Koha e dërgimit
7-10 ditë pune
Gjatësia (cm)
40
Thellësia (cm)
30
Lartësia (cm)
8
Viadurini Kitchen

Pjekës bakri drejtkëndëshe me kapak bronzi dhe doreza, prodhim artizanal në Itali.

Ky tigan i fortë bakri me kapak bronzi dhe doreza paraqet një cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, rezultat i një përpunimi artizanal bakri sipas traditës italiane , i bërë për shekuj me vëmendjen më të madhe në detaje dhe ekspertizën e pandryshuar nga bakërpunuesit.
Isshtë një pjesë unike e dizajnit , pasi produkti, me çdo detaj, është rezultat i një përpunimi manual të saktë dhe rigoroz në respekt të plotë të traditës dhe cilësisë italiane, për një objekt unik dhe të çmuar.

Zgjedhja e materialeve është pika e parë e rëndësishme e fillimit: bëhet një përzgjedhje e zellshme për të zgjedhur vetëm materiale me cilësi të shkëlqyeshme.
Pra, bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Tunxhi për dorezat vjen nga ingots individuale të zgjedhjes së parë për hedhjen artizanale dhe kallaji i përdorur është 100% i virgjër i pastër i përshtatshëm për përdorim të ushqimit, në përputhje me rregulloret dhe me një certifikatë analize.

Enë bakri modelohet tërësisht me dorë duke rrahur shtylla të veçanta hekuri me çekanë druri dhe çekanë të veçantë për prodhime të vogla, ose me torno për ato më të mëdha.
Kjo teknikë e përpunimit i jep bakrit jo vetëm një pamje të zgjeruar estetikisht, por edhe rezistencë më të madhe ndaj konsumimit , për një efekt forcimi molekular.
Më pas, secili produkt konservohet me dorë mbi zjarr, duke shpërndarë manualisht kallajin e shkrirë brenda enës, në mënyrë që ta bëjë atë të sigurt dhe higjienik. Më në fund, produktet e biodegradueshme përdoren për pastrimin manual dhe lëmimin; ndërsa lustrimi përfundimtar përfshin furçimin derisa të merret një shkëlqim total.
Kur është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto karakteristika e bëjnë enën të domosdoshme, veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar në kuzhinën e lartë.

Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:
  • Mund të përdoret për gaz, gatim rrezatues ose elektrik, mundësisht me flakë të ulët;
  • Mos përdorni objekte të mprehta në kontakt të drejtpërdrejtë me brendësinë, ne rekomandojmë takëm prej druri për të shmangur gërvishtjet në plating;
  • Mos përdorni shtresa leshi çeliku për pastrim të brendshëm, në mënyrë që të shmangni heqjen e kallajit;
  • Larja në pjatalarëse nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
  • Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakë ose pjata pa ushqim ose erëza brenda;
  • Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; është e këshillueshme t'i varni ato.
Materiali:
Bakri është një metal fisnik praktikisht i pashkatërrueshëm me një vlerë të lartë ekologjike dhe ishte metali i parë që u punua nga njeriu.
Kjo është arsyeja pse të zotërosh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë të zotërosh një pjesë të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe bukuri në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave. Indikohet për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të përçueshmërisë së saj termike, lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun për kursime optimale të energjisë pasi, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, kërkon pak nxehtësi.

NB: Me përdorimin e vazhdueshëm, bakri do të marrë ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakër me shkëlqim këshillohet të përdorin (vetëm jashtë) tretësirën e uthullës dhe kripës dhe ta fërkojnë me lesh çeliku, ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshëm në treg. Pellgu gjithashtu do të priret të errësohet por ky reagim natyral nuk ndikon në higjienën e saj. Nëse veshja e plating kallaji nuk është më e njëtrajtshme, do të jetë thelbësore që të vazhdohet me një plating kallaji të ri për të cilin mund të kontaktoni direkt furnizuesin ose ekspertët e sektorit. Me masat e duhura paraprake të treguara më sipër, kallajzimi mund të zgjasë deri në 9/10 vjet.
Mundësia e amullisë periodike të brendshme dhe lustrimi i saj i jashtëm e bën enën të përjetshme : kjo është arsyeja pse këto mjete shpesh jepen nga brezi në brez.

Produkte të shikuara së fundmi