8 Këshilla se si të Zgjidhni Ngrohjen e Shtëpisë me Radiatorë të Dizajnit

 • 25/05/2021
Kjo është koha më e mirë për të zgjedhur rinovimin e sistemit tuaj të ngrohjes në shtëpi, zëvendësimin e radiatorëve tashmë të vjetëruar dhe zëvendësimin e tyre me diçka që tani po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar në Evropë, binarët e nxehtë të peshqirëve dhe radiatorët elektrikë ose hidraulikë. Këto mjete elegante dhe të rafinuara të ngrohjes kombinojnë 3 karakteristika të thjeshta dhe të domosdoshme: Dizajni, Efikasiteti dhe Inovacioni.
 

Kompanitë më të mira dhe dizajnerët dhe arkitektët më të specializuar përpiqen vit pas viti në krijimin e zgjidhjeve gjithnjë e më inovative dhe origjinale të ngrohjes që kufizohen me konceptin e veprave të artit. Viadurini, E-Commerce e specializuar në përzgjedhjen e shinave të peshqirëve të nxehtë, është kompania e parë që ofron ngrohësin e peshqirëve në Itali dhe në tregun Evropian.

Midis nevojave të ndryshme që mund të lindin gjatë rinovimit të një apartamenti, del ajo e rinovimit të shtëpisë së dikujt duke përdorur elemente dekorative që, në të njëjtën kohë, janë edhe funksionale.

Këshillë 1 - Kur të rinovoni ose zëvendësoni sistemin tuaj të ngrohjes?

Përgjigja është e thjeshtë, gjithmonë më e mirë në verë . Absolutisht sezoni më i përshtatshëm për të filluar punën. Në verë do të keni avantazhin e padiskutueshëm të mos vuani nga i ftohti gjatë rinovimeve dhe, mbi të gjitha, me sistemin e ngrohjes të fikur, kohët e punës do të ulen, duke kursyer gjithashtu kostot e punës.

Këshillë 2 - Merrni parasysh madhësinë e zonës së përdorimit

Matjet janë thelbësore kur vendosni të ndryshoni radiatorin tuaj. Kështu që ju këshillojmë të bëni matjet e sakta të dhomës ku do të vendoset radiatori.
Meqenëse radiatorët kanë shkallë të ndryshme të fuqisë, është krijuar një lloj grafiku elementar që menjëherë mund t'ju bëjë të kuptoni, bazuar në madhësinë e dhomës, sa energji do t'ju duhet.

Me pak fjalë, do të jetë e nevojshme të merret vëllimi i dhomës, duke llogaritur sipërfaqen e saj (gjerësia x gjatësia) dhe pastaj duke e shumëzuar me lartësinë.

Për më tepër, vëmendje duhet t'i kushtohet detajeve: nëse ka apo jo dritare (dritare, dyer franceze, drita të dritareve, etj.). Për më tepër, në llogaritjen e fuqisë termike të nevojshme për të ngrohur dhomën, këto të dhëna janë thelbësore për të identifikuar koeficientin i cili më pas do të shumëzohet me vëllimin e dhomës së trajtuar.

Këshillë 3 - Nga cila dhomë të filloni instalimin e radiatorit?

Duke dashur të flasim për estetikën, radiatori është një përbërës me ndikim të madh vizual falë formave dhe linjave të tij të shumta, kështu që rekomandohet në vendet ku mund të admirohet, siç janë dhomat e ngrënies, dhomat e ndenjes dhe banjat.
 

Këshillë 4 - Ku ta instaloni radiatorin?

Edhe për rastet kur ka rregulla që duhen ndjekur mundësisht; për një rendiment optimal vendi më i mirë do të ishte në muret që i japin pjesës së jashtme të shtëpisë nëse ka në mënyrë që të zvogëlojë rrjedhat e ajrit të ftohtë që depërtojnë në shtëpi, duke garantuar kështu një rendiment më të mirë.

Këshillë 5 - Cilin radiator të zgjidhni?

Për këtë pyetje nuk ka asnjë përgjigje të saktë pasi që çdo situatë duhet të analizohet, por ne mund të japim këshilla në përgjithësi.

Versionet në treg janë të shumta por më të zakonshmet janë:

radiator tubular

 • radiatori i pllakave

 • shirit peshqiri të ngrohur me mbulesë.

Kur është e nevojshme të keni shumë energji, radiatorët modularë (tuba ose të ngjashëm) janë të përshtatshëm për përdorim më të mirë, sepse falë modularitetit ata kanë rendimente teorikisht të pafund dhe përshtaten me hapësirat që mund të llogariten në lartësi, thellësi të ndryshme ( numri i kolonave) dhe gjerësia (numri i kolonave). elementet).

Nëse, nga ana tjetër, keni pak hapësirë, duhet të zgjidhni një model pllake, i cili për njësi të sipërfaqes ka një rendiment më të lartë. Së fundmi, nëse doni të jepni një shtesë estetike në pllakë, mund të zgjidhni ato që kanë një mbulesë të projektuar posaçërisht.


Këshillë 6 - Radiator hidraulik, elektrik ose i përzier?

Në të 3 versionet radiatori jep më të mirën dhe nuk ka asnjë kategori reale që fiton mbi tjetrën. Secili përshtatet me nevojat specifike.
Të jesh në gjendje të zgjedhësh, është ideale të zgjedhësh një radiator me funksionim të përzier , domethënë një që punon si me ujë ashtu edhe në mënyrë elektrike. I përzier ka avantazhin e të qenit shumë i zhdërvjellët, veçanërisht në sezonet e ndërmjetme, ku me sistemin e ngrohjes qendrore të fikur, ju mund të zgjidhni të ngrohni (elektrikisht) dhomat në shtëpi që qëndrojnë më të ftohta, siç është banjo. Për më tepër, në shtëpitë e izoluara mirë, komoditet i shkëlqyeshëm termik mund të merret me shpenzime minimale të energjisë.

Në rastin e hidraulikëve, lidhjet vështirë se do të jenë të njëjta me radiatorin e vjetër, pasi shpesh format e radiatorëve janë të ndryshme dhe të pazakonta. Për këtë arsye, është thelbësore të njihni hapësirat dhe madhësitë gjatë fazës së rinovimit, ndërsa për versionet elektrike është e nevojshme të planifikoni të futni një prizë të përshtatshme të rrymës.

Këshillë 7 - Cilin material të zgjidhni?

Materialet kryesore janë kryesisht 3:

 • Gize - Bëri histori dhe përdoret akoma në këtë fushë, e bën radiatorin të rëndë por ka një kapacitet të lartë për të mbajtur nxehtësinë, negativi është se ngadalësohet.
 • Alumini - Materiali që po bëhet gjithnjë e më i përballueshëm për të gjithë falë metodave të reja të përpunimit me kosto të ulët. Ka një prodhim të lartë termik dhe zakonisht modelet me një dizajn më të veçantë ndërtohen me këtë metal.
 • Çeliku - Material me cilësi të lartë me kapacitet të shkëlqyeshëm të nxehtësisë.
 • Xhami

Këshillë 8 - Kush të kërkojë mbështetje për instalimin?

Cilado qoftë zgjedhja e radiatorit, do të jetë thelbësore të kërkoni mbështetjen e profesionistëve të cilët do të mbledhin radiatorët në një mënyrë të pastër. Ju do të duhet të kontaktoni një hidraulik , për lidhjen e tubave dhe kalimin e ujit të nxehtë brenda radiatorëve. Ndërhyrja e tij do të jetë e nevojshme nëse miratohet teknologjia e bojlerit ose teknologjia e termo-oxhakut, madje edhe më shumë nëse është e nevojshme të ndryshoni tubat duke përdorur materialet e gjeneratës së fundit. Në rastet kur zgjidhen radiatorë elektrikë, ata do të pajisen me një prizë për tu futur në pikat përkatëse.Radiatorët infra të kuq, pavarësisht përdorimit të energjisë elektrike, janë të pajisur me sisteme sigurie në përputhje me ligjin, të cilat lejojnë që ato të vendosen edhe në banjo, pranë lavamanëve ose vaskave.

Këshillë Bonus: Klikoni këtu për të vizituar zgjedhjet tona ekskluzive të radiatorit.

Produkte që mund t'ju interesojnë
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 linja telefonike)
 • nga e hena ke e premtja 8.30-17.00
 • via del pino 21 - - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.al
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • Cmimet e cituara janë përfshirë TVSH-në