Arrëthyes me darë të fortë prej bakri dhe bronzi, dizajn i punuar me dorë, i prodhuar në Itali.
Ky
arrëthyes i ngurtë prej bakri me tabaka dhe darë bronzi ka një cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, rezultat i mjeshtërisë së
bakrit të punuar me dorë sipas traditës italiane , i bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale ndaj detajeve dhe ekspertizën e pandryshuar nga bakërpunuesit.
Është një
dizajn unik , pasi produkti, me çdo detaj, është rezultat i një
përpunimi manual të saktë dhe rigoroz në respekt të plotë të
traditës dhe
cilësisë italiane, për një
objekt unik dhe të çmuar. Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm
materiale me cilësi të shkëlqyer. Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Tunxhi për dorezat vjen nga shufra individuale të zgjedhjes së parë për derdhje artizanale, në përputhje me rregulloret.
Enët e gatimit prej bakri janë
modeluar tërësisht me dorë duke rrahur në shtylla të veçanta hekuri me çekiç druri dhe çekiç të veçantë për prodhime të vogla, ose me torno për ato më të mëdha.
Kjo teknikë përpunimi i jep bakrit jo vetëm një pamje të përmirësuar estetikisht, por edhe
rezistencë më të madhe ndaj konsumit , për një efekt ngurtësues molekular.
Së fundi, produktet e biodegradueshme përdoren për pastrim manual dhe lëmues; ndërsa lustrimi përfundimtar përfshin fërkimin derisa të arrihet një shkëlqim total.
Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto veçori e bëjnë enën të domosdoshme, veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar për kuzhinën e lartë.
Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:- Mund të përdoret për gatim me gaz, rrezatues ose elektrik, mundësisht me flakë të ulët;
- Mos përdorni objekte me majë në kontakt të drejtpërdrejtë me brendësinë;
- Mos përdorni jastëkë leshi çeliku për pastrim të brendshëm;
- Larja në makinë larëse enësh nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
- Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakët ose pjatat pa ushqim ose erëza brenda;
- Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; këshillohet t'i varni ato.
Materiali: Bakri është një
metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike dhe ishte metali i parë që u punua nga njeriu.
Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave. Indikohet për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të
përçueshmërisë së tij termike, lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun për
kursim optimal të energjisë pasi, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, ajo kërkon pak nxehtësi.
NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë
ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg.