Made in Italy

3 thika djathi çeliku inox, Berti Ekskluzive për Viadurini - Asiago

  • Made in Italy
  • Kod: ASIAGO
lek 34.598,74
Material çelik inox
Koha e dërgimit 5/8 ditë pune

Set prej 3 thikash Ceremonia e djathit Berti ekskluzivisht për Viadurini, me cilësi të lartë prodhuar në Itali.

Kuti që përmban 3 thika për të shërbyer të gjithë djathrave në tryezë:
Kompakt: Cilat djathëra për të prerë me këtë thikë: ky lloj thike përdoret zakonisht për djathërat me një anë shumë të lartë dhe të rrumbullakosura, të tilla si parmixhani i tryezës, pecorino romano i moshës, fiore sardo, canesrato sicilian, castelmagno i pjekur, gavoi dhe të gjithë djathrat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: është një thikë që mund të zëvendësojë në mënyrë të përkryer serinë e thikave me teh bajame, bajame me grep, zemër të gozhduar, të përdorura për të gdhendur dhe copëtuar makarona kompakte, të forta, me kokrra ose shkumës. Maja duhet të ngjitet në kore dhe më pas me një presion të njëtrajtshëm dhe të fortë pas vizatimit të buzës së tehut, brumi pritet dhe del butësisht.

Semidure: Cilat djathëra për tu prerë me këtë thikë: fontina, raschera, toma e freskët, emmental, aziago e re, canistrato siçiliane dhe të gjithë djathërat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: qëndrueshmëria gjysmë e fortë e pastës së qumështit kërkon një thikë të dobishme, lehtë të rëndë, të strukturuar në mënyrë të tillë që të thajë djathin pa shkaktuar gazime në muret e prera, gjë që mund të ndodhë me një thikë me një tepërt teh i gjerë dhe i trashë. Në të njëjtën kohë, tehu duhet të jetë në gjendje të pritet në kore, e cila zakonisht është më e qëndrueshme se brumi i brendshëm. Për këtë arsye forma e tehut është harkuar pak në qendër, duke konfiguruar veten si një pykë depërtuese. Ky objekt mund të kthehet në një sharrë me një lëvizje të shkurtër tërthore kur kore është tepër e fortë. Kjo i lejon gdhendësit të përdorë të njëjtin presion pikërisht për të shmangur format e dëmshme të rënies së pjesës themelore. Presioni i ushtruar në teh duhet të jetë modest dhe të funksionojë pingul me sipërfaqen e mbështetjes, duke shmangur përkuljen e papërshtatshme.

Pastemolli: Cilat djathëra për tu prerë me këtë thikë: gorgonzola, mocarela, robiole, djath quartirolo nga Val Camonica, murianengo, panerone dhe të gjithë djathërat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: tehu i thikës për djathërat e butë ose të butë duhet të presë brumin pa u ngjitur tek ajo, duke ndarë fytyrat e thara në një mënyrë të qartë pa u përkulur ose shtypur. Gdhendësi duhet të prerë me vendosmëri, me një lëvizje të prirur fillimisht në sipërfaqen mbështetëse, duke bërë një pikëmbështetje në pjesën përfundimtare të thikës dhe duke operuar pjesën tjetër të tehut pingul me sipërfaqen e mbështetjes, por në një drejtim rrotullues. Në hipotezën se brumi është tepër i butë, duke mos dashur që ajo të lyhet me thikë dhe të shqyhet në mënyrë të tmerrshme, unë do të shpjegoj një sekret, por mos i tregoni askujt: lagni tehun me një leckë të lagur, në mënyrë që të zvogëloni fërkimet sa më shumë që të jetë e mundur dhe të lehtësojë rrëshqitjen në brumë të butë. Kjo thikë është e pajisur, në fund të tehut, me një pirun të vogël që do të jetë i dobishëm për të shërbyer pjesët e përgatitura.

Tehurat merren nga prerja me lazer nga fletët e çelikut prerës të veçantë që lejon një cilësi shumë të lartë të tehut (madhësia e imët dhe e rregulluar e kokrrës pa farkëtim). Bërë me një tang të plotë, dmth tehu është një copë e vetme që kalon të gjithë dorezën, ata kanë përfundimin sipërfaqësor të tehut të satenit.
Prodhuar tërësisht me dorë në sasi të vogla dhe pa ndarje të punës, ata që i fillojnë ato i përfundojnë ato: në secilën teh do të gjeni inicialet e mjeshtrit që i bëri ato. Trajtimi i nxehtësisë gjithashtu përfshin nën-ftohje në -80 ° C për të siguruar kapacitetin dhe kohëzgjatjen maksimale të prerjes.

Versionet me doreza Plexiglas janë të sigurta për larjen e enëve, sepse të gjitha dorezat tona Plexiglas i nënshtrohen një procesi të veçantë stabilizimi, i cili i bën ato të sigurta në pjatalarëse. Prodhuar me çelik prerës me cilësi të lartë , ato mund të vendosen në pjatalarëse vetëm në versionin e dorezës Plexiglas, por është mirë të informoheni për pasojat e mundshme:
1. pjatalarëse bën që çdo objekt i larë në të plaket shpejt.
2. sa më shumë çelikë prerës cilësorë janë, aq më pak çelik janë.
3. tehu mund të ngjyroset me njolla të vogla të kuqërremta ose halos të mëdha kaltërosh:
te nëse lihet të kullojë ose thahet në pjatalarëse
b nëse lihet i ndotur për një kohë të gjatë pas përdorimit
c nëse uji i larjes është i pasur me hekur
4. larja e mirë e duarve dhe tharja e kujdesshme pas larjes janë sekreti për të mbajtur thikat tuaja në mënyrën më të mirë
5. Larja e duarve dhe tharja e menjëhershme janë të detyrueshme për thikat me doreza në brirë, dru ose materiale të tjera natyrore.
6. Mos lani me detergjentë agresivë ose ujë në temperatura mbi 60 ° C.

Matjet:
- thika të plota tang
- pesha: 201 gr.
- teh çeliku inox
- doreza: pleksiglas i kuq
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë