Made in Italy

7 thika italiane prej çeliku inox, Berti ekskluzivisht për Viadurini - Alessano

  • Made in Italy
  • Kod: ALESSANO
lek 139.220,95
Material çelik inox
Koha e dërgimit 5/8 ditë pune

Set prej 7 thikash me cilësi të lartë prodhuar në Itali.

Kuti që përmban 7 thika thelbësore për prerjen e mbi 450 djathrave italianë:
Pasta: Cilat djathëra për tu prerë me këtë thikë: aziago e kalitur, sytjena e fortë, bitto, provolone, toma shumë e vjetër, montasio, kalcagno dhe të gjithë djathërat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: prerja e djathrave të fortë imponon një forcë të caktuar për të kapërcyer rezistencën që kundërshton qëndrueshmërinë e brumit. Thika e duhur duhet të ketë një teh të hollë për tu prerë, por të gjerë dhe të fortë për t'i bërë ballë përpjekjes së prerjes dhe për të ndarë mirë fytyrat e thata. Isshtë e nevojshme të përqendrohet përpjekja në dorezë dhe vetëm në rastet e rezistencës ekstreme të ndihmojë me dorën tjetër, duke shtypur edhe pjesën e pasme të tehut. Por kini kujdes! Për të shmangur fragmentimin e brumit, prerja duhet të jetë vendimtare dhe e kalibruar mirë, pa veprime rrëshqitëse duke e bërë që tehu të depërtojë ortogonale në sipërfaqen e mbështetjes dhe të zbresë poshtë me presion të vazhdueshëm. Gdhendësi do të duhet të prodhojë veprimin e tij në një mënyrë të ekuilibruar, në mënyrë që tehu të depërtojë në mënyrë të përsosur horizontale për të parandaluar që pasta e djathit të thyhet në fund të prerjes.

Gjysmë e fortë: Cilat djathëra për të prerë me këtë thikë: fontina, raschera, toma e freskët, emmental, aziago e re, canistrato siçiliane dhe të gjithë djathrat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: qëndrueshmëria gjysmë e fortë e pastës së qumështit kërkon një thikë të dobishme, lehtë të rëndë, të strukturuar në mënyrë të tillë që të thajë djathin pa shkaktuar gazime në muret e prera, gjë që mund të ndodhë me një thikë me një tepërt teh i gjerë dhe i trashë. Në të njëjtën kohë, tehu duhet të jetë në gjendje të pritet në kore, e cila zakonisht është më e qëndrueshme se brumi i brendshëm. Për këtë arsye forma e tehut është harkuar pak në qendër, duke konfiguruar veten si një pykë depërtuese. Ky objekt mund të kthehet në një sharrë me një lëvizje të shkurtër tërthore kur kore është tepër e fortë. Kjo i lejon gdhendësit të përdorë të njëjtin presion pikërisht për të shmangur format e dëmshme të rënies së pjesës themelore. Presioni i ushtruar në teh duhet të jetë modest dhe të funksionojë pingul me sipërfaqen e mbështetjes, duke shmangur përkuljen e papërshtatshme.

Pastemolli: Cilat djathëra për tu prerë me këtë thikë: gorgonzola, mocarela, robiole, djath quartirolo nga Val Camonica, murianengo, panerone dhe të gjithë djathërat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: tehu i thikës për djathërat e butë ose të butë duhet të presë brumin pa u ngjitur tek ajo, duke ndarë fytyrat e thara në një mënyrë të qartë pa u përkulur ose shtypur. Gdhendësi duhet të prerë me vendosmëri, me një lëvizje të prirur fillimisht në sipërfaqen mbështetëse, duke bërë një pikëmbështetje në pjesën përfundimtare të thikës dhe duke operuar pjesën tjetër të tehut pingul me sipërfaqen e mbështetjes, por në një drejtim rrotullues. Në hipotezën se brumi është tepër i butë, duke mos dashur që ajo të lyhet me thikë dhe të shqyhet në mënyrë të tmerrshme, unë do të shpjegoj një sekret, por mos i tregoni askujt: lagni tehun me një leckë të lagur, në mënyrë që të zvogëloni fërkimet sa më shumë që të jetë e mundur dhe të lehtësojë rrëshqitjen në brumë të butë.

Kompakt: Cilat djathëra për të prerë me këtë thikë: ky lloj thike zakonisht përdoret për djathërat me një anë shumë të lartë dhe të rrumbullakosura, të tilla si parmixhani i tryezës, pecorino romano i moshës, fiore sardo, canestrato sicilian, castelmagno i pjekur, gavoi dhe të gjithë djathrat me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: është një thikë që mund të zëvendësojë në mënyrë të përkryer serinë e thikave me teh bajame, bajame me grep, zemër të gozhduar, të përdorura për të gdhendur dhe copëtuar makarona kompakte, të forta, me kokrra ose shkumës. Maja duhet të ngjitet në kore dhe më pas me një presion të njëtrajtshëm dhe të fortë pas vizatimit të buzës së tehut, brumi pritet dhe del butësisht.

Trapezi: Cilat djathëra për t’u prerë me këtë thikë: emmental, provolone, kanestrato nga Puglia, Pecorino Sicilian, djathë fossa di Sogliano, pecorino i butë dhe djathëra të tjerë të fortë dhe gjysmë të fortë, por me faqe të larta dhe të gjithë djathrave me karakteristika të ngjashme. Si të përdorni këtë thikë: zëvendëson thikën në formë zile, lopatë, balonë të përmbysur dhe thikë. Funksioni i tij është të gdhend djathëra të fortë ose gjysmë të fortë nga anët me anë të formave të larta dhe me një diametër të konsiderueshëm, ose me feta që shfaqen në tryezë me konfigurime të ngurta pak a shumë të ngjashme. Presioni i ushtruar nga gdhendësi është i gjithë i përqendruar në dorezë, dhe vertikalisht në lidhje me sipërfaqen mbështetëse në mënyrë që të thahen makaronat në mënyrë perfekte pingul me lëkurën në një pastër dhe pa vonesë sipas parimit të formuluar nga Imzot Jean Francois Guillontin.

Shpatull: Cilat djathëra të priten me këtë thikë: të gjithë djathrat shumë të butë për tu përhapur. Si të përdorni këtë thikë: shpatulla me një teh çeliku, edhe nëse është më pak e rafinuar se ato antike në kocka ose fildish, është më fleksibile dhe e butë dhe përdoret më mirë për përhapjen e pastave shumë të buta të qumështit. Mund ta përdorim edhe si teh prerëse sepse, pavarësisht se nuk ka teh, është aq e hollë sa mund të pritet pa prishur asnjë lloj djathi.

Harku: Cilat djathëra për t’u prerë me këtë thikë: strakchino, robiola, taleggio e butë, bossolasco, dhi të freskëta, kreshenca, ricotta Roman dhe Piacenza, seira, shitje të freskët tomini dhe primo dhe të gjithë djathrave me karakteristika të ngjashme. Si ta përdorni këtë thikë: në mensat e varfra fshatare të Italisë veriore, në një kohë jo aq të largët, polenta ishte vakti kryesor. Për të prerë një fetë, në përgjithësi është përdorur një fije spango ose kërp ose zorrë, e fiksuar në të dy skajet me dy kunja druri. Ky mjet u përdor gjithashtu për të prerë, kur kishte, dhe ishte një aheng i madh, një shkop gjalpë ose një tometta djathë të freskët ose një seiras që aromatizonin në mënyrë mjeshtërore ushqimin modest. Ndonjëherë në vend të fillit të thjeshtë ekzistonte një mjet më i sofistikuar i lindur nga krijimtaria e ndonjë bariu. Ishte një hark i formuar nga një dru elastik (shelg, lajthi, kumbull ose rush) i shtrirë nga fija që lejonte kështu një lloj prerjeje më të sofistikuar dhe i jepte një stil të caktuar tryezës modeste të shtëpisë. Prandaj mendova të propozoj harkun në maskën e tij origjinale dhe të panjohur si një haraç për traditën fshatare, për shumë margari që e përdorën atë sepse jam i bindur se për të prerë një tometë artizanale të freskët, një ricotta akoma e ngrohtë, me këtë kaq të thjeshtë por aq gjenial, si dhe duke propozuar përsëri një rit atavist dhe gati sakrifikues, ai do të nxisë maitre coupeur të ndërmarrë një veprim më të kujdesshëm: feta do të lëshojë shije më intensive në mënyrë që të mund të provohet në aromën e saj maksimale.

Tehurat merren nga prerja me lazer nga fletët e çelikut prerës të veçantë që lejon një cilësi shumë të lartë të tehut (madhësia e imët dhe e rregulluar e kokrrës pa farkëtim). Bërë me një tang të plotë, dmth tehu është një copë e vetme që kalon të gjithë dorezën, ata kanë përfundimin sipërfaqësor të tehut të satenit. Prodhuar tërësisht me dorë në sasi të vogla dhe pa ndarje të punës, ata që i fillojnë ato i përfundojnë ato: në secilën teh do të gjeni inicialet e mjeshtrit që i bëri ato.

Harku është në tela hekuri të nxituar dhe të galvanizuar nuk mund të lahet në pjatalarëse dhe rekomandohet një larje e shpejtë e duarve me tharje të menjëhershme. Trajtimi i nxehtësisë gjithashtu përfshin nën-ftohje në -80 ° C për të siguruar kapacitetin dhe kohëzgjatjen maksimale të prerjes.
Versionet me doreza Plexiglas janë të sigurta për larjen e enëve, sepse të gjitha dorezat tona Plexiglas i nënshtrohen një procesi të veçantë stabilizimi, i cili i bën ato të sigurta në pjatalarëse. Prodhuar me çelik prerës me cilësi të lartë, ato mund të vendosen në pjatalarëse vetëm në versionin e dorezës Plexiglas, por është mirë të informoheni për pasojat e mundshme:
1. pjatalarëse bën që çdo objekt i larë në të plaket shpejt.
2. sa më shumë çelikë prerës cilësorë janë, aq më pak çelik janë.
3. tehu mund të ngjyroset me njolla të vogla të kuqërremta ose halos të mëdha kaltërosh:
te nëse lihet të kullojë ose thahet në pjatalarëse
b nëse lihet i ndotur për një kohë të gjatë pas përdorimit
c nëse uji i larjes është i pasur me hekur
4. larja e mirë e duarve dhe tharja e kujdesshme pas larjes janë sekreti për të mbajtur thikat tuaja në mënyrën më të mirë
5. Larja e duarve dhe tharja e menjëhershme janë të detyrueshme për thikat me doreza në brirë, dru ose materiale të tjera natyrore.
6. Mos lani me detergjentë agresivë ose ujë në temperatura mbi 60 ° C.

Matjet:
- thika të plota tang
- pesha: 909 gr.
- teh çeliku inox
- doreza: kunja
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë