Dizajn kovë akulli për verë në bakër të lëmuar me çekiç ose jeshile pompean, e prodhuar në Itali.
Kova e akullit përfaqëson një
copë unike , pasi çdo objekt është rezultat i një
përpunimi artizanal të bakrit që është
goditur me çekan me dorë sipas
traditës italiane , i bërë prej shekujsh me vëmendjen maksimale ndaj detajeve dhe ekspertizë të pandryshuar nga bakërpunuesit.
Në respekt të plotë të
traditës dhe cilësisë italiane,
prodhimi tërësisht manual është rezultat i një sinteze të fortë midis
pasionit dhe artit që i jep jetë një
objekti unik dhe të çmuar. Me cilësi dhe rafinim të jashtëzakonshëm, çdo objekt dhe çdo detaj i tij janë rezultat i përpunimit të kujdesshëm të kryer rreptësisht me dorë nga bakërpunuesit mjeshtër.
Enët e gatimit prej bakri për përdorim në kuzhinë, në fakt, janë
modeluar tërësisht me dorë rrahja në shtylla të veçanta hekuri me çekiç druri dhe çekiç të veçantë për prodhime të vogla ose me torno për ato më të mëdha.
Kjo teknikë përpunimi i jep bakrit një pamje të zbukuruar estetikisht, por mbi të gjitha e bën atë më
rezistent ndaj konsumit , për një efekt ngurtësues molekular.
Në fund, pastrimi dhe lustrimi kryhen manualisht me produkte të biodegradueshme dhe në fund lustrimi me furçë derisa të merret një shkëlqim total.
Ku është e nevojshme, dorezat fiksohen me thumba, për të siguruar një kapje të fortë dhe të qëndrueshme.
Të gjitha këto veçori e bëjnë atë një mjet të domosdoshëm veçanërisht për të gjithë ata që janë të interesuar në kuzhinën e lartë.
Zgjedhja e materialeve është pikënisja e parë e rëndësishme: bëhet një përzgjedhje e kujdesshme për të zgjedhur vetëm
materiale me cilësi të shkëlqyer. Pra bakri i përdorur është bakër i pastër, me cilësitë e duhura fizike për modelim perfekt. Tunxhi për dorezat vjen nga shufra individuale të zgjedhjes së parë për derdhje artizanale, në përputhje me rregulloret.
Materiali: Bakri ishte metali i parë që u punua nga njeriu. Është një
metal fisnik praktikisht i pathyeshëm me një vlerë të lartë ekologjike. Kjo është arsyeja pse të kesh një enë kuzhine prej bakri mund të nënkuptojë zotërimin e një pjese të historisë njerëzore, e cila sjell gëzim dhe hijeshi në përgatitjen e vakteve dhe në prezantimin e pjatave.
Bakri është i përshtatshëm për gatim të gjatë dhe të saktë për shkak të
përçueshmërisë së tij termike e cila lejon që nxehtësia të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë tenxheren dhe kapakun në mënyrë që, pasi të arrihet temperatura e dëshiruar, të arrihet
kursimi i energjisë pasi kërkon pak nxehtësi.
Karakteristikat teknike dhe paralajmërimet:- Mund të përdoret për gatim me gaz, rrezatues ose elektrik, mundësisht me flakë të ulët;
- Mos përdorni objekte me majë në kontakt të drejtpërdrejtë me brendësinë;
- Mos përdorni jastëkë leshi çeliku për pastrim të brendshëm;
- Larja në makinë larëse enësh nuk rekomandohet për të shmangur oksidimin e plotë të bakrit;
- Mos e lini instrumentin në kontakt të drejtpërdrejtë me flakët ose pjatat pa ushqim ose erëza brenda;
- Mos i vendosni tiganët njëra mbi tjetrën; këshillohet t'i varni ato.
NB: Me përdorim të vazhdueshëm, bakri do të marrë
ngjyrën e tij karakteristike antike. Për ata që preferojnë bakrin me shkëlqim rekomandohet përdorimi (vetëm jashtë) tretësirës së uthullit dhe kripës dhe fërkimi me lesh çeliku ose produkte pastrimi bakri, lehtësisht të disponueshme në treg.