Made in Italy

Arte Italiane - Viadurini nga Marchi

 • Made in Italy
 • Kod: DLMCU03201
Lekë 40,488 Lekë 50,610 -20%
Material kërp
Masat 75x80 cm
Ngjyrë shumëngjyrësh
Koha e dërgimit 7/10 ditë pune
Me porosi Ky produkt mund të jetë bërë për të matur. Për informacion: clienti@viadurini.it ose plotësoni formularin e mëposhtëm Informacione Kërkesë

Jastëk i punuar me dorë në kanavacë antike të kërpit pikturuar dhe bërë me dorë dimensione katrore pjesë unike e dyqanit me cilësi të prodhuar në Itali.

Në punëtorinë që nga viti 1990 Lara Marchi ka krijuar vepra autentike unike dhe ekskluzive të artit duke pikturuar me dorë në pëlhura të lashta të endura me dorë .

Karakteristikat kryesore të krijimeve janë linjat gjeometrike të proporcionuara mirë me ngjyra të rregulluara, të krijuara çdo herë duke përzier hije të ndryshme të papërsëritshme. Kjo e tërë është aq e balancuar sa zbulon një harmoni emocionesh.

Pëlhurat e përdorura, prej liri ose kërpi , vijnë nga punimet manuale të kryera në një gjumë nga gratë e Romagna, një art artizan që është zhdukur për dekada të tëra.

Këto janë pëlhura të forta të krijuara posaçërisht për t'i bërë ballë kohës dhe kanë një histori interesante pas tyre: ata kanë lindur në shtëpitë e fshatit Romagna, ku secila familje ka endur pëlhurat e veta në shtëpi me dorë për tek hakmarrja. Ato janë objekte që na tregojnë për jetën e jetuar duke vazhduar të na japin emocione edhe sot.

Përparësia e tyre:

 • Disa prej pëlhurave antike që dekorohen me profesionalizëm me dorë nga Lara datojnë që nga fillimi i shekullit të kaluar .
 • Ngjyrat e përdorura janë krijuar direkt nga artisti në punëtorinë e tij, sipas recetë 1600, dhe janë të pashlyeshme dhe rezistente ndaj larjes përsëritur edhe në makinë larëse.

Do artikull kërkon ditë pune dhe fazat e ndryshme përfshijnë:

 1. Larja : pëlhura lahet dhe thahet në mënyrë natyrale.
 2. Prerje : pëlhura është prerë me dorë në madhësinë dhe formën e artikullit që do të krijohet.
 3. Manganatura : kjo fazë kryhet me mangën e vitit 1633 në mënyrë që të hekuroset, kompakt dhe shtypet pëlhura.
 4. Përgatitja e ngjyrës : sipas recetës së viteve 1600 , ngjyrat prodhohen me dorë duke përdorur përbërës natyralë që japin hije unike dhe të gjallë, duke garantuar një rendiment optimale dhe rezistencë maksimale. Ngjyrat kryesore të përgatitura janë: ndryshku, blu, jeshile, e kuqe.
 5. Piktura me dorë : itemdo artikull është pikturuar me dorë.
 6. Tharja e ngjyrave : pasi të lyeni pëlhurën, shtrihet të thahet për disa ditë.
 7. Fiksimi i ngjyrës: një fazë tjetër e rëndësishme për të garantuar kohëzgjatjen e ngjyrës dhe për të ruajtur shkëlqimin e saj me kalimin e kohës.
 8. Hekurosja me mangën : faza e dytë e hekurosjes së rrobave të nevojshme për përgatitjen për fazën tjetër, atë të paketimit dhe qepjes.
 9. Paketimi dhe qepja : në këtë fazë artikujt e ndryshëm krijohen, qepen dhe paketohen me dorë.
 10. Ironia e fundit me mangën : artikulli është gati për t'u përdorur.


I gjithë procesi i prodhimit, që po kryhet si në 1633, është natyrisht ndikim i ulët mjedisor, eko i qëndrueshëm , sepse konsumi i energjisë zvogëlohet në minimum.

Creationdo krijim duhet të konsiderohet një vepër e vërtetë arti , unike dhe e papërsëritshme në llojin e vet.
Përpunimi manual në të gjitha fazat e prodhimit e bën çdo send të veçantë unik dhe çdo detaj i vogël që mund të duket si një papërsosmëri, tregon se puna është kryer nga një mjeshtër mjeshtër dhe jo nga një makinë.

Informacion teknik:

 • Pëlhurë e jashtme : 100% kanavacë kërpi, e punuar me dorë. Tipari tipik i kësaj pëlhure antike dhe të çmuar është parregullsia e strukturës.
 • Pëlhurë e brendshme : jastëk jastëk 100% pambuk; mbushje leshi artificial
 • Dimensionet : 75 x 80 cm
 • Udhëzime për larje : Ju mund të lani makinën. Artikujt do të dërgohen me udhëzime të hollësishme të larjes.
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë
 • aicel
 • confindustria
 • sectigo
 • sonosicuro