Made in Italy

3 Rroba pambuku me një copë të shtypura me dorë - Viadurini nga Marchi

 • Made in Italy
 • Kod: ASPO135
lek 7.813,79 lek 9.192,68 -15%
Material pambuk i pastër
Masat E vogla: rreth 10x6 cm; E mesme: rreth 15x9 cm; E madhe: rreth 24x12 cm
Koha e dërgimit 7/10 ditë pune
Me porosi Ky produkt mund të jetë bërë për të matur. Për informacion: clienti@viadurini.it ose plotësoni formularin e mëposhtëm Informacione Kërkesë

3 poceta të shumëfishta në pambuk të pastër me motive me ngjyra të shtypura me dorë, një pjesë unike drejtkëndëshe e bërë në Itali.

Që nga viti 1633 arti, historia, pasioni, tradita, aftësitë manuale gjallërojnë laboratorin e printimeve të duarve në kanavacë (pëlhura natyrale).

Artikujt e bërë me "pëlhurat tona artistike" janë unike dhe të papërsëritshme pasi ato janë rezultat i muajve të punës.
NB: Duke qenë copa unike , produkti gjithmonë do të jetë i ndryshëm dhe nuk do të ketë kurrë të njëjtën shtyp. Në kohën e porosisë ne do të dërgojmë imazhet e produkteve aktualisht të disponueshme nga të cilat mund të zgjidhni.

Pëlhura u krijua si një shtresë në tavolinën e punës, ku pëlhurat shtypen me dorë.
Gjatë fazave të shtypjes, ngjyra gjithashtu transferohet pjesërisht në këtë pëlhurë themelore e cila, muaj pas muaji, kthehet në një vepër arti "të pavullnetshme", por plot ngjyra dhe sharm.

Kjo formë e " artit spontan " është e paparashikueshme; rezultati përfundimtar nuk është rezultat i një projekti fillestar dhe është gjithmonë i ndryshëm nga pëlhura në pëlhurë që na lejon të krijojmë sende ekskluzive dhe unike të llojit të tyre.
Do skaj, cep, nga të dy anët e artikujve të bërë me këtë pëlhurë, kanë ngjyra dhe aspekte të ndryshme me njëri-tjetrin.

Fazat e realizimit janë këto:

 1. Zgjedhja e pëlhurës : pëlhurat 100% natyrale të përdorura janë zgjedhur pas një vlerësimi të kujdesshëm, duke marrë parasysh cilësinë dhe rezistencën me kalimin e kohës edhe pas larjeve të shumta.
 2. Larja : pëlhura lahet dhe thahet në mënyrë natyrale.
 3. Prerë : pëlhura është prerë në madhësi në stolin e punës.
 4. Manganatura : kjo fazë kryhet me mangën e vitit 1633 në mënyrë që të hekuroset, kompakt dhe shtypet pëlhura, në mënyrë që në kohën e shtypjes ngjyra të përthithet plotësisht nga pëlhura.
 5. Përgatitja e ngjyrave : sipas recetës nga vitet 1600, ngjyrat prodhohen manualisht duke përdorur përbërës natyralë që japin ngjyrime unike dhe të gjalla, duke siguruar performancë optimale dhe rezistencë maksimale.
 6. Shtypja me dorë : Kjo fazë zgjat me muaj. Pëlhura është vendosur në shiritin e punës poshtë artikujve të ndryshëm që do të alternojnë dhe do të shtypen në muaj dhe muaj pune. Ngjyrat dhe modelet e ndryshme do të transferohen "spontanisht" në këtë pëlhurë për shkak të presionit të mykut prej druri, dhe do të mbivendosen. Rezultati përfundimtar do të jetë një shpërthim i ngjyrave dhe hijeve të paparashikueshme dhe të papërsëritshme.
 7. Fiksimi i ngjyrës : Pas disa muajsh ... kur rezultati ka arritur shprehjen e tij maksimale, bëhet rregullimi i ngjyrës. Një fazë tjetër e rëndësishme për të siguruar qëndrueshmërinë e ngjyrës dhe për të ruajtur shkëlqimin e saj me kalimin e kohës.
 8. Hekurosja me mangën : hekurosja e rrobave të nevojshme për përgatitjen për fazën tjetër, atë të paketimit dhe qepjes.
 9. Paketimi dhe Qepja : në këtë fazë artikujt e ndryshëm krijohen, qepen dhe paketohen me dorë.
 10. Ironia e fundit me mangën: artikulli është gati për t'u përdorur.

I gjithë procesi i prodhimit, që po kryhet si në 1633, është natyrisht ndikim i ulët mjedisor, eko i qëndrueshëm , sepse konsumi i energjisë zvogëlohet në minimum.

Creationdo krijim duhet të konsiderohet një vepër e vërtetë arti , unike dhe e papërsëritshme në llojin e vet.
Përpunimi manual në të gjitha fazat e prodhimit e bën çdo send të veçantë unik dhe çdo detaj i vogël që mund të duket si një papërsosmëri, tregon se puna është kryer nga një mjeshtër mjeshtër dhe jo nga një makinë.

Informacion teknik:

 • Pëlhurë : 100% pambuk
 • Udhëzime për larjen : Larja e duarve me ujë të ftohtë.
Artikulli përbëhet nga:
 • Baganta e tufës 1 x 10x6 cm;
 • Baganta e tufës 1 x 15x9 cm;
 • 1 x 24x12 cm çantë tufë;
NB: Masat indikative duhet të merren në konsideratë . Meqenëse këto janë produkte të punuar me dorë, dimensionet mund të ndryshojnë pak.
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 linja telefonike)
 • nga e hena ke e premtja 8.30-17.00
 • via del pino 21 - - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.al
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • Cmimet e cituara janë përfshirë TVSH-në