Made in Italy

Baganta e tufës së pambukut me një copë pëlhurë me dorë, 2 copë - Viadurini nga Marchi

 • Made in Italy
 • Kod: ASPO
lek 5.256,13 lek 6.570,16 -20%
Material pambuk i pastër
Koha e dërgimit 7/10 ditë pune
Me porosi Ky produkt mund të jetë bërë për të matur. Për informacion: clienti@viadurini.it ose plotësoni formularin e mëposhtëm Informacione Kërkesë

Baganta e tufës drejtkëndëshe me shumë qëllime me një copëz në pambuk të pastër me motive me ngjyra të shtypura me dorë të bëra në Itali.

Që nga viti 1633 arti, historia, pasioni, tradita, aftësitë manuale gjallërojnë laboratorin e printimeve të duarve në kanavacë (pëlhura natyrale).

Artikujt e bërë me "pëlhurat tona artistike" janë unike dhe të papërsëritshme pasi ato janë rezultat i muajve të punës.

NB : Duke qenë copa unike , produkti gjithmonë do të jetë i ndryshëm dhe nuk do të ketë kurrë të njëjtën shtyp. Kur porosisni, ne do të dërgojmë imazhe të produkteve aktualisht të disponueshme nga të cilat mund të zgjidhni.

Pëlhura u krijua si një shtresë në tavolinën e punës, ku pëlhurat shtypen me dorë.
Gjatë fazave të shtypjes, ngjyra gjithashtu transferohet pjesërisht në këtë pëlhurë themelore e cila, muaj pas muaji, kthehet në një vepër arti "të pavullnetshme", por plot ngjyra dhe sharm.

Kjo formë e " artit spontan " është e paparashikueshme; rezultati përfundimtar nuk është rezultat i një projekti fillestar dhe është gjithmonë i ndryshëm nga pëlhura në pëlhurë që na lejon të krijojmë sende ekskluzive dhe unike të llojit të tyre.
Do skaj, cep, nga të dy anët e artikujve të bërë me këtë pëlhurë, kanë ngjyra dhe aspekte të ndryshme me njëri-tjetrin.

Fazat e realizimit janë këto:

 1. Zgjedhja e pëlhurës : pëlhurat 100% natyrale të përdorura janë zgjedhur pas një vlerësimi të kujdesshëm, duke marrë parasysh cilësinë dhe rezistencën me kalimin e kohës edhe pas larjeve të shumta.
 2. Larja : pëlhura lahet dhe thahet në mënyrë natyrale.
 3. Prerë : pëlhura është prerë në madhësi në stolin e punës.
 4. Manganatura : kjo fazë kryhet me mangën e vitit 1633 në mënyrë që të hekuroset, kompakt dhe shtypet pëlhura, në mënyrë që në kohën e shtypjes ngjyra të përthithet plotësisht nga pëlhura.
 5. Përgatitja e ngjyrave : sipas recetës nga vitet 1600, ngjyrat prodhohen manualisht duke përdorur përbërës natyralë që japin ngjyrime unike dhe të gjalla, duke siguruar performancë optimale dhe rezistencë maksimale.
 6. Shtypja me dorë : Kjo fazë zgjat me muaj. Pëlhura është vendosur në shiritin e punës poshtë artikujve të ndryshëm që do të alternojnë dhe do të shtypen në muaj dhe muaj pune. Ngjyrat dhe modelet e ndryshme do të transferohen "spontanisht" në këtë pëlhurë për shkak të presionit të mykut prej druri, dhe do të mbivendosen. Rezultati përfundimtar do të jetë një shpërthim i ngjyrave dhe hijeve të paparashikueshme dhe të papërsëritshme.
 7. Fiksimi i ngjyrës : Pas disa muajsh ... kur rezultati ka arritur shprehjen e tij maksimale, bëhet rregullimi i ngjyrës. Një fazë tjetër e rëndësishme për të siguruar qëndrueshmërinë e ngjyrës dhe për të ruajtur shkëlqimin e saj me kalimin e kohës.
 8. Hekurosja me mangën : hekurosja e rrobave të nevojshme për përgatitjen për fazën tjetër, atë të paketimit dhe qepjes.
 9. Paketimi dhe Qepja : në këtë fazë artikujt e ndryshëm krijohen, qepen dhe paketohen me dorë.
 10. Ironia e fundit me mangën: artikulli është gati për t'u përdorur.

I gjithë procesi i prodhimit, që po kryhet si në 1633, është natyrisht ndikim i ulët mjedisor, eko i qëndrueshëm , sepse konsumi i energjisë zvogëlohet në minimum.

Creationdo krijim duhet të konsiderohet një vepër e vërtetë arti , unike dhe e papërsëritshme në llojin e vet.
Përpunimi manual në të gjitha fazat e prodhimit e bën çdo send të veçantë unik dhe çdo detaj i vogël që mund të duket si një papërsosmëri, tregon se puna është kryer nga një mjeshtër mjeshtër dhe jo nga një makinë.

Informacion teknik:

 • Pëlhurë : 100% pambuk
 • Udhëzime për larjen : Larja e duarve me ujë të ftohtë.
Madhësitë e disponueshme:
 • 19 x 10 cm;
 • 24 x 12 cm;
 • 27 x 16 cm.
NB: Masat indikative duhet të merren në konsideratë . Meqenëse këto janë produkte të punuar me dorë, dimensionet mund të ndryshojnë pak.
Email Newsletter
Regjistrohu në buletinin tonë