Tel. +39 0541 623760 nga 9.00 deri në 17.00
  • 0
  • 0

Çeliku i fletës së thikës me dorë Maremma Prodhuar në Itali - Remma

Kod: REMMA
lek 17.941,13 lek 24.021,18 -25%

madein_italy

- +
Material
Çeliku dhe briri / druri
Koha e dërgimit
15/30 ditë pune
Gjatësia (cm)
20
Viadurini by Fontani

Thikë Maremma me teh gjethe dhe dorezë në brirë ose dru Prodhuar në Itali.

Kjo linjë e thikave rajonale janë pjesë e traditës antike dhe janë punuar me dorë nga mjeshtrat e prerjes të cilët janë ekspertë të sektorit që respektojnë teknikat tradicionale, duke arritur kështu të rikthejnë në jetë përdorimet dhe zakonet e një vendi. Këto lloj thikash janë tipike për kryeqytete dhe zona të ndryshme të gadishullit Italian dhe, falë dashurisë për traditën, ato rikthejnë në jetë kulturën dhe zakonet e së kaluarës, duke arritur kështu të tregojnë një pjesë të historisë.

Kjo thikë është një riprodhim besnik i thikë "Maremma fletë", një lloj i thikë xhepi origjinë në zonën toskan quajtur "Maremma", nga i cili merr emrin e vet dhe është gjetur në disa dokumente gjyqësore me gdhendje të shënojë artizani. i prodhoi ato. Një ekzemplar ruhet akoma sot në Arkivin e Shtetit të Firences dhe është i lidhur me një veprim kriminal që daton që nga viti 1871.
Bërë duke filluar nga gjysma e dytë e shekullit të 19-të, kjo thikë karakterizohet nga forma e veçantë e tehut të quajtur " fletë " e bërë prej çeliku MA5M ndërsa doreza është me majë të plotë në dru bri ose ulliri dhe ka dy brazda në të dy anët anët që ju lejojnë ta bëni kapjen më të fortë dhe më të rehatshme. Sistemi i mbylljes së tehut është një sustë e thjeshtë që e bën këtë armë të sigurt dhe të besueshme.
I punuar me dorë në Itali , kjo thikë është në gjendje të tregojë një histori duke sjellë ndërmend përdorimet dhe zakonet e së kaluarës dhe në të njëjtën kohë duke dhënë kulturën e së kaluarës falë vëmendjes në detaje dhe pasionit të mjeshtrave të prerjes.

Matjet :
  • gjatësia e tehut : 9 cm
  • gjatësia totale : 20 cm
Përfundon në dispozicion :
  • briri i kaut;
  • briri i buallit;
  • dru ulliri.
Shënim : përfundimet në foto janë treguese. Çdo dorezë e bririt të kaut është unike dhe përmban nuanca të ndryshme ngjyrash.

Produkte që mund t'ju interesojnë

Produkte të shikuara së fundmi